Emek, Mekan İlişkisi: Neyi, Neden, Nasıl Koruyoruz? Seda Naniç Zeybek
21 Nis Per
|https://youtu.be/_jtXZfBzhrM
FABRİKA “Bir Gelecek Tahayülü Olarak Endüstriyel Miras” Tasarım Atölyeleri Emek - Mekân İlişkisi - Neyi, Neden, Nasıl ve Kim İçin Koruyoruz? Seda Naniç Zeybek Serbest araştırmacı, yarı zamanlı öğretim görevlisi
Saat & Yer
21 Nis 2022 18:30 – 20:00
https://youtu.be/_jtXZfBzhrM
Bu Etkinlik Hakkında
FABRİKA “Bir Gelecek Tahayülü Olarak Endüstriyel Miras” Tasarım Atölyeleri
Emek - Mekân İlişkisi - Neyi, Neden, Nasıl ve Kim İçin Koruyoruz?
Seda Naniç Zeybek
Serbest araştırmacı, yarı zamanlı öğretim görevlisi
Uzun yıllar araştırma konusunda çeşitli uluslararası firmalarda görev aldıktan sonra araştırma alanının kendisine sağladığı esnek hareket kabiliyeti sayesinde akademiye dönerek, Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde, Kültürel İncelemeler ve Kültür Yönetimi alanlarında yüksek lisans yaparak, Üniversite’nin Kültür Politikaları Yönetimi Araştırma Merkezi’inde (KPY) kültürel miras, kültür ve sanat stratejileri, kültür politikaları alanlarında çeşitli araştırma projelerinde yer alarak, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümünde araştırma ve araştırma yönetimi konusunda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. Bugün, Kadir Has Üniversitesi "Kültürel Varlıkları Koruma" doktora programında tez çalışmalarını sürdürürken, serbest araştırmacı olarak kültürel miras, kültür ve sanat politikaları, kent hafızası, toplumsal hafıza, endüstri mirası ve sözlü tarih araştırmaları alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.
FABRİKA : Hafızanın Mekanı, Mekanın hafızası hakkında
Fabrika, Sümerbank Bergama Tekstil Fabrikası’nın 1960’tan günümüze, kent sosyolojisi, ekonomisi, kültürü ekseninde, toplumsal bellek, endüstriyel miras ve emeğin miras hakkı kavramları üzerinden incelenmesine dayanan multidisipliner bir kültür sanat projesidir. Gençlerin, akademinin ve sivil alan aktivistlerinin de katılımıyla; görsel sanatlar, kültür ve tasarımı birlikte işleyerek aktörlerini de içine katar. Fabrikanın insan odaklı hafızasını işleyen sergisi; arşiv ve sözlü tarih kayıtlarını içerecek web sitesi, gençlerin endüstriyel miras alanları üzerine gelecek tahayyülleri, proje kitabı, sunumlar, ve canlı performanslarla genişleyen katılımcı bir yol izler. Büyük bir kısmı atıl durumda olan fabrikanın kent hayatına kazandırılması için fikirler geliştirilmesini merkezine alır.